Pankreatitis akut dan cholecystitis - Membongkar Kaedah Rakyat Mudah untuk Bantuan Diri (Bahagian 2)

Pankreatitis akut dan cholecystitis - Membongkar Kaedah Rakyat Mudah untuk Bantuan Diri (Bahagian 2)

Kadang-kadang pankreatitis disertai dengan cholecystitis. Cholecystitis keradangan pundi hempedu anda. Dalam kes ini, anda boleh cuba kaedah kaum berikut.

Campurkan gunung bunga yang kekal dengan puncak wormwood (bahagian 3: 1). Tanamkan 3-5 gram campuran dengan separuh daripada satu liter air masak dan sejuk. Tinggalkan berwarna untuk minuman selama 8 jam. Minum segelas merebus dalam masa sehari. Ulang prosedur penyembuhan selama 2-3 minggu.
Campurkan satu sudu herba kering chamomile dengan satu sudu herba kering untuk selama-lamanya gunung. Tanamkan campuran dengan segelas air mendidih dan biarkan berwarna untuk minuman selama 30 minit. Tuang ia. Gunakan hanya merebus sejuk. Minum setengah kaca berwarna 2-3 kali sehari setengah jam sebelum makan. Ulangi prosedur untuk 2-3 minggu.
Makan bubur nipis oatmeal direbus di dalam air selama beberapa hari. Bubur mestilah tidak mengandungi garam. Makan hidangan kecil bubur 7-8 kali sehari. Produk Oaten (oat yg dikupas, oat) untuk kegunaan anda yang perlu untuk memudahkan pergerakan pankreas, hati, jantung dan sistem vaskular.
Minum banyak air. Anda boleh menambah jus lemon ke air.
Jika anda ingin makan sesuatu yang lebih kuat, pilih masin atau timun atau tomato jeruk.
Anda boleh minum sirap dandelion.
Untuk mengelakkan pankreas dan saluran penghadaman penyakit, anda perlu minum sekurang-kurangnya 3 gelas air, sebaik-baiknya musim bunga air, dalam masa sehari. Walau bagaimanapun, lebih air yang digunakan, lebih baik kesihatan itu. Di samping itu, air adalah membantu besar kepada buah pinggang dengan mencairkan bahan buangan mereka perlu mengeluarkan. Oleh itu, produk-produk yang berbahaya itu tidak mengganggu tisu buah pinggang. Anda harus memulakan hari anda dengan meminum separuh daripada segelas air sebelum sarapan pagi. Pada siang hari, minum segelas air sebelum makan.

Penggunaan gula dan garam adalah suatu perkara yang hujah. Sesetengah pakar menentang penggunaan garam, manakala yang lain cadangkan menggunakan sedikit ia sebagai organisma tidak menghasilkan garam. Garam digunakan oleh kedua-dua manusia dan haiwan. Tetapi dari segi gula, tidak ada keraguan bahawa ia adalah tidak sihat. Ia adalah lebih baik untuk menggunakan gula merah dan madu. Malah, gula perang diiktiraf sebagai produk yang sihat. Lebih-lebih lagi, ia menghalang perkembangan aterosklerosis. Jika anda mengelakkan pembiasaan anak-anak anda kepada gula dan gula-gula yang mengandungi ia, ia akan menjadi hadiah yang paling besar untuk mereka.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar