Bagaimana untuk Mencegah Berpeluh - Katakanlah Selamat tinggal kepada Berpeluh daripada Kaki Cara Mudah

Bagaimana untuk Mencegah Berpeluh - Katakanlah Selamat tinggal kepada Berpeluh daripada Kaki Cara Mudah

Majoriti pesakit yang berhadapan dengan masalah perlu bersabar dengan tangan berpeluh juga berhadapan dengan pengalaman pahit perlu bersembunyi di bawah kasut mereka beberapa kaki berpeluh berlebihan juga. Jika anda berlaku untuk menjadi sebahagian penting ini berjuta-juta penghidap di seluruh dunia, jangan bimbang. Terdapat sebenarnya, beberapa cara bagaimana untuk mencegah berpeluh kaki anda, dan juga bahagian-bahagian lain yang berlainan di badan anda yang mungkin akan mengalami peluh berlebihan juga.

Berikut adalah beberapa perkara yang anda perlu tahu untuk membuat hidup lebih mudah, lebih gembira dan mudah untuk anda.

Mengenai telapak tangan Vs. Plantar Hiperhidrosis
Walaupun berpeluh kaki yang berlebihan boleh menjadi keras sebagai hiperhidrosis palmar atau berpeluh tangan dan tapak tangan anda, satu-satunya perkara yang baik tentang hal itu adalah bahawa pada peringkat awal plantar atau kaki anda hiperhidrosis, anda masih boleh menyembunyikan kesengsaraan anda peluh berlebihan di bawah anda kasut. Tidak seperti tangan yang anda gunakan setiap hari untuk berurusan dengan orang lain, atau menggunakan mereka dalam beberapa tetapan berfungsi, kaki berpeluh tidak begitu sukar untuk disembunyikan. Walau bagaimanapun, jika anda juga meninggalkan kaki berpeluh anda tidak dirawat, akan ada pada satu ketika, bau yang tidak menyenangkan atau beberapa bau. Bau busuk seperti ini pasti akan memberikan anda sebab untuk berasa ketidakselesaan yang besar dan banyak sukar untuk melupakan embarrassments.

Penggunaan Antiperspirants Kaki
Satu lagi cara bagaimana untuk mencegah berpeluh adalah bahawa menggunakan beberapa gred perubatan roll-on deodoran atau antiperspirants yang doktor anda boleh menetapkan. Dalam keadaan lain, doktor juga boleh menetapkan pesakit wah semula penderitaan dari banyak tekanan emosi seperti kebimbangan, kerisauan, bersusah-payah dan masalah yang mungkin terlalu mengganggu untuk pesakit. Perkara-perkara seperti dikenal pasti untuk menjadikan seseorang itu rasa tertekan dan cemas lebih; dengan itu, menyebabkan pembebasan peluh lebih oleh kelenjar peluh. Dan manakala tidak terlalu ramai di antara kita sedar bahawa kebimbangan dan tekanan, sebahagian besarnya mungkin sebenarnya berangkat peluh berlebihan selanjutnya dalam pesakit. Oleh itu, ubat cepat kritikal anda boleh menggunakan adalah bahawa daripada antiperspirants boleh didapati secara komersial untuk kaki berpeluh anda. Mereka dikenali untuk membantu mencegah peluh berlebihan lanjut di kaki anda setiap hari.

Menjaga kaki anda bersih
Pastikan untuk membasuh kaki atau mandi dengan air sejuk setiap kali anda terasa hangat atau panas, atau terlalu berpeluh. Perlu diingat bahawa anda tidak perlu memakai sarung kaki dan kasut apabila anda mempunyai kaki kotor atau berpeluh. Selepas mengambil mandi sejuk biasa anda, membuat ia satu titik yang anda benar-benar akan kering kaki anda dengan baik untuk menghilangkan semua kelembapan yang ada di kaki anda.

Memohon Talc Powder
Satu lagi teknik bagaimana untuk mencegah berpeluh adalah dengan memohon jumlah yang mulia serbuk talkum pada kaki anda selepas anda telah memastikan untuk mengeringkannya dengan sangat baik. Serbuk talkum sebenarnya akan bertindak sebagai perisai anda dari peluh berlebihan lanjut di kaki, terutama yang anda pasti akan sibuk pada akhir hari. Serbuk talkum anda liberal akan meletakkan pasti akan menyerap semua lembapan lebihan yang boleh mula membina di dalam sarung kaki dan kasut anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar